Телетек откриха нова производствена и административна база в София

Българският производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Teletek Electronics откри нова производствена и административна база в София. Новата база е разположена на 11 хил. кв. м, като производствената част е в размер на 4500 кв. м с 5 напълно оборудвани производствени линии, а складовите помещения са върху 2000 кв. м. Заводът бе открит в присъствието на президента Румен Радев.

Общият размер на инвестицията е в размер на близо 25 млн. лв., като 19,03 млн. лв. са финансиране от Фонд за устойчиви градове, от които 11,23 млн. лв. са съфинансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

"Този завод е резултат от години на иновации, инженерни постижения и непрекъсната ангажираност от страна на нашите служители", коментира Мариела Маджарова, управител на "Телетек Електроникс". "Фабриката представлява модерна, напреднала и високотехнологична среда, която ще ни позволи да отговорим на все по-растящите изисквания на пазара на алармени и пожароизвестителни системи", допълва тя.

Чрез новата производствена база се очаква увеличение нe caмo на продукцията, нo и повишаване на капацитета на R&D отдела. Плановете на българската компания включват разширяване на продуктовата гама и навлизане на нови пазари, което се очаква да доведе до разширяване на екипа с нови кадри с техническо образование - както в развойната дейност, така и в производството. За проекта си Teletek Electronics бяха удостоени и със сертификат клас А от министерството на икономиката.

В реализацията на проекта компанията е използвала иновативни технологии и съвременно оборудване. Дейности в новата производствена база се управляват и извършват от роботизирана система – собствена разработка на компанията.