Първият аквапарк в София отваря врати

От понеделник 27 юли 2020 г. комплекс „Възраждане“ отваря външните басейни за посетители. С това всички услуги, предлагани от комплекса, могат да бъдат пълноценно използвани от гражданите и гостите на София. Освен 5 външни басейна, 8 пързалки, външен бар и зона за шезлонги с чадъри и тенти, комплексът разполага със закрит плувен басейн, сауна парк, релакс зона, солна стая и др.

В рамките на посещението за инспекция на външните басейни, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова изрази своето удовлетворение от успешното сътрудничество между търговските дружества на Столична община и Фонда за градско развитие на София. Проектът е реализиран от „Софийски имоти“ ЕАД като продължение на изграждането на парк „Възраждане“ в София по инициативата JESSICA. С изпълнението на проекти с финансовия инструмент по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 общинските дружества получават възможност за финансиране на инвестиционните си намерения за развитие на града при благоприятни условия , като успоредно с това развиват компетенции и умения за управление на проекти и за подобряване на финансовата устойчивост.

Това е първият проект, успешно реализиран с финансиране от Фонд за устойчиви градове в София. Отпуснатото финансиране е в размер на 5 300 000 лв., от които 3 127 000 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“, а над 4,35 млн. лв. е собствения принос на дружеството. Строителството на комплекса отне близо 300 дни до ноември 2019 г., като обявеното извънредно положение отложи отварянето на комплекса. Закритият плувен басейн и сауна паркът работят с посетители от средата на юни 2020 г. Всички зони функционират при спазване на съответните противоепидемични мерки.

Повече за проекта може да откриете тук.

Повече за комплекса, условията и цените може да откриете тук: https://www.vazrajdane-wellness.com/