Първият напълно завършен частен проект, финансиран от ФУГ, отвори врати

На събитието присъстваха кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Михаил Керемидчиев, както и представители на ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ Освещаването на обекта беше извършено от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и свещеници от ямболските храмове.

Проектът за изграждане на “RETAIL PARK YAMBOL” е финансиран от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на ФГР 2014-2020 г. Размерът на одобреното финансиране е 9 334 178 лв., от които 5 507 164 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“.

В рамките на проекта бе изграден търговски център с РЗП от над 10 дка, като едновременно с това бе рехабилитиран и запуснат градски терен (бивша производствена зона) с обща площ над 33 дка. Изградени са общо 10 магазина, както и паркинг с над 400 места.

С отпуснатите средства от ФУГ бе построен и нов мост над р. Тунджа, който осигурява не само удобен достъп до търговския обект, но и свързаност с между ЦГЧ и ж.к. Васил Левски в гр. Ямбол. Разходите за изграждането на тази инфраструктура са в размер на 1.2 млн. лева. В рамките на проекта бе ремонтирана и уличната инфраструктура, преминаваща покрай търговския комплекс.

Общата стойност на проекта е над 12.2 млн. лева