Спортен комплекс

Многофункционален спортен комплекс „Зона Б-5-4” на “Спортна София - 2000” ЕАД

По проекта е изграден многофункционален спортен комплекс на площ от 23 897 кв. м., който предлага разнообразен набор от услуги и възможност за практикуване на множество спортове на открито. Обща стойност на проекта е близо 3,3 млн. лв., като размера на отпуснатия кредит е 2 740 127 лв. (1 370 063 лева или 50% от ОПРР).

 

В рамките на комплекса са разположени три игрища за мини футбол, три игрища за тенис на корт, игрище за плажен футбол/плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей, игрища за стрийтбол и за петанк, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка. Налични са и преместваеми трибуни за около 150 седящи зрителски места. Изградена е подземна и наземна инфраструктура (спортно и алейно осветление, напоителна система, дренажна система за игрищата, ВиК мрежа, ел.захранване). В комплекса едновременно могат да спортуват около 150 души на час. 

Изпълнението на проекта доведе до повишаване качеството на живот и подобряване на физическата среда чрез изграждане на нова градска инфраструктура за спорт, възстановяване и отдих на територията на Столична община. Комплексът е официално открит през месец август 2015 г., а ледената пързалка - през месец декември същата година.  Към момента се посещава годишно от десетки хиляди софиянци. Организират се множество събития, фирмени спортни празници, различни спортни турнири и спортни първенства.