"Спортен комплекс и тренировъчен център “Балкан“

Фонд за градско развитие София

Краен получател: “Дивелъпмънт Сълюшънс“ АД

Договор за финансиране: 08.11.2021 г.

Одобрено финансиране: 10 182 000 лв., от които 6 007 380 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020“.

В рамките на проекта се предвижда да се построи многофункционална спортна зала за спортно катерене, съобразена с най-новите тенденции и съоръжения за практикуването на този спорт. Концепцията на комплекса е да се осигури модерна,  безопасна, екологична и устойчива локация за спорт, активен отдих и себеизграждане. Ще бъде осигурено неповторимо преживяване, както за начинаещи, така и за напреднали в този спорт.

Залата ще позволява постоянно преподреждане на маршрутите и ще предлага маршрути с различна сложност. Едновременно с това най-модерните съоръжения и техники за безопасност ще бъдат внедрени, така че да се осигури най-висока степен на сигурност на катерачите при запазване на сложността и предизвикателността на маршрутите.

Паралелно с основната услуга, залата ще предлага и много съпътстващи активности и услуги, като така се гарантира цялостно, комплексно преживяване- специализиран магазин, ресторант, високо обезопасена зала с батути и различни въжени съоръжения за  забавление на малки и големи, масаж, йога и различни групови занимания. В допълнение се предвижда и две нива подземни гаражи.